TV Nova získala Pohlreicha, točí pořad o souboji restaurací

středa, 4. ledna 2023, 10:10 TV MediaGuru

Pohlreichův souboj restaurací doplní ve vysílání televize Nova pořady MasterChef Česko a Souboj na talíři.

Zdeněk Pohlreich, zdroj: archiv Z. Pohlreicha

Zdeněk Pohlreich, zdroj: archiv Z. Pohlreicha

Televize Nova připravuje nový pořad Pohlreichův souboj restaurací, který právě začíná natáčet. Kuchař Zdeněk Pohlreich vybere z doporučení diváků dvanáct restaurací, které budou muset projít jeho testem.

Pohlreich se dosud spojoval výhradně s televizí Prima, pro kterou připravil řadu pořadů včetně nejznámějšího Ano, šéfe!. „Pro mě osobně je to zajímavá změna s novým formátem, v jiné televizi, moc se na to těším,“ říká k novému angažmá Zdeněk Pohlreich.

Nový pořad TV Nova se nezaměří jen na klasickou českou a moderní kuchyni, ve výběru se objeví i italská, americká nebo asijská kuchyně. Proti sobě se vždy postaví dvě restaurace se stejným zaměřením. Dostanou několik úkolů, včetně zátěžového testu – podnik naráz navštíví třicet lidí a restaurace dostane dvě hodiny na obsloužení všech hostů, a to tříchodovým menu. Hodnotit se bude nejen kvalita pokrmů, ale také servis, jak se lidé v dané restauraci cítí, jak fungují týmy. Následně se proti sobě obě restaurace postaví v kuchyni Zdeňka Pohlreicha. Z jedné konkrétní suroviny budou muset připravit jídlo, které je stylem vystihuje, ale které je také dostane do dalšího kola.

„Za poslední roky se stav české gastronomie proměnil k lepšímu. A tak už se mi nechce jezdit a nahánět ty, co to dělají špatně. Naopak, chtěl bych ukázat nejlepší restaurace. Ne nutně ty nejznámější, nechtěl bych ukazovat ty, které každý zná, které plní stránky médií. Spíš hledáme něco, čemu pracovně říkáme ‚neobroušené diamanty‘, i když řada z nich se již opravdu pěkně blýská,“ popsal koncept soutěže Pohlreich. 

Pohlreichův souboj restaurací doplní ve vysílání televize Nova pořady s podobnou tematikou MasterChef Česko a Souboj na talíři. „Jde o kombinaci zábavy, napětí a dobrého jídla z kvalitních surovin,“ říká showrunner připravovaného pořadu Radovan Síbrt. „Několik let jsme hledali, jak spojit síly s jednou z největších ikon české gastronomie. Již v minulém roce měl Zdeněk menší roli v MasterChefovi, zvažovali jsme, jak jej získat pro Souboj na talíři, ale až nyní se podařilo najít formát, který by Zdeňkovi vyhovoval a kde by se dala jeho postava rozvíjet,“ dodal.

Termín nasazení pořadu Pohlreichův souboj restaurací zatím televize neupřesnila.

-mav-